Πώς θα εξεταστούν στα αγγλικά οι μαθητές στο Καπετανάκειο, όταν διδάσκονται το μάθημα μόλις έναν μήνα;

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τον τρόπο εξέτασης του μαθήματος των Αγγλικών στο Καπετανάκειο, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου #ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων, την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου – Καπετανάκειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Σύλλογος ζητά την απαλλαγή της εξέτασης του μαθήματος των Αγγλικών με τη χρήση της Τράπεζας Θεμάτων, όπως προβλέπεται για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, καθώς οι μαθητές διδάσκονται το συγκεκριμένο μάθημα από 4/4/2022, όταν τοποθετήθηκε καθηγήτρια Αγγλικών στο σχολείο.

Η Τράπεζα θεμάτων αφορά το σύνολο της ύλης, βάσει οδηγιών του Υπουργείου, που πρέπει να διδαχθεί κατά τη διάρκεια ενός διδακτικού έτους.

Προφανώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην περίπτωση του Καπετανάκειου αναφορικά με το μάθημα των Αγγλικών, αφού η τοποθέτηση της εκπαιδευτικού έγινε μόλις ένα μήνα πριν.

Αν δεν εξαιρεθούν οι μαθητές από την εξέτασή τους με θέματα από την Τράπεζα, είναι σχεδόν αυτονόητη η αποτυχία όσων δεν πηγαίνουν σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Η Υπουργός άλλη μία φορά δυσκολεύει τη ζωή μαθητών των οποίων η οικογένεια δεν έχει τους πόρους να στείλει τα παιδιά τους σε φροντιστήρια.

Παρόμοια φαινόμενα είχαμε και κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, όταν πολλοί μαθητές αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, καθώς δεν διέθεταν όλα τα σπίτια σύνδεση στο διαδίκτυο ή τις απαιτούμενες συσκευές.

Ζητάμε από την αρμόδια υπουργό να εξετάσει το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τους Καπετανάκειου και να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.