Προτάσεις του ΤΕΕ/TAK για την διαδικασία αποκατάστασης των σεισμόπληκτων κτιρίων

Τις προτάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής #Κρήτης για την διαδικασία αποκατάστασης των σεισμόπληκτων κτιρίων καταθέσαμε προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, με τη διαδικασία της κοινοβουλευτικής αναφοράς.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις αφορούν τα κτίρια που έχουν χαρακτηριστεί «πράσινα», καθώς και στην διαδικασία αποκατάστασης σεισμοπλήκτων κτιρίων χαρακτηρισμένα ως «κίτρινα» και «κόκκινα».

Για το ζήτημα των «κίτρινων» και «κόκκινων», προτείνεται μεταξύ άλλων η ενεργοποίηση του μηχανισμού της Κοινωνικής #Κατοικίας με αξιοποίηση κενών ακινήτων δημόσιου ή ιδιωτικού ενδιαφέροντος, εγκαταλελειμμένων δομών ή και κενών ξενοδοχείων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιφέρεια των δήμων που επλήγησαν ώστε να μεταφερθούν άμεσα οι πολίτες που αυτή τη στιγμή στεγάζονται σε οικίσκους.

Ενώ σε ότι αφορά τις διαδικασίες για τα «πράσινα σπίτια», το #ΤΕΕ/ΤΑΚ σημειώνει ότι βάσει της πρότασης που καταθέτει «αναμένεται να εκτοπίσει μεγάλο όγκο φακέλων από τη ΔΑΕΦΚ ώστε να επιτρέψει στους εργαζόμενους της υπηρεσίας να ασχοληθούν με τις σοβαρές βλάβες και αυτοψίες των λοιπών πληγέντων και επιπλέον να έχουν τη δυνατότητα να επικεντρωθούν σε σοβαρές περιπτώσεις ετοιμόρροπων κτιρίων, που απειλούν την δημόσια υγεία και ασφάλεια».

Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό, απάντηση και τις σχετικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.