Προκλητική η νέα κυβερνητική φιέστα για τους σεισμόπληκτους

Πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκε σήμερα στο Ηράκλειο με πρόσχημα ότι θα πραγματοποιήσει σύσκεψη για τις παρεμβάσεις στις σεισμόπληκτες περιοχές, αποκλείοντας προκλητικά όχι μόνο πολλούς από τους τοπικούς φορείς και το σύνολο των βουλευτών της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμη και τους ίδιους τους εκπροσώπους των σεισμόπληκτων.

Η αλήθεια είναι ότι τα στελέχη της Κυβέρνησης επισκέφτηκαν το Ηράκλειο προφανώς για να παραστούν στην αυριανή τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης και αποφάσισαν να αξιοποιήσουν την παρουσία τους στην πόλη, διοργανώνοντας μία ακόμη φιέστα, ένα ακόμη επεισόδιο της επικοινωνιακής διαχείρισης, με την οποία αντιμετωπίζουν εδώ και τέσσερις μήνες τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε ο φονικός σεισμός του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Όχι μόνο αδιαφορούν για τα αλλεπάλληλα υπομνήματα και τις έγγραφες, τεκμηριωμένες προτάσεις των ίδιων των σεισμοπαθών, αλλά αρνούνται συστηματικά να τους συναντήσουν, παρά τα πολλαπλά αιτήματα που έχουν δεχτεί.

Ο αποκλεισμός του Συλλόγου Σεισμοπαθών Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» από την σημερινή σύσκεψη είναι ίσως η αποκορύφωση της κυβερνητικής απαξίωσης προς τους πληγέντες.

Πολύ δε περισσότερο όταν τα κυβερνητικά στελέχη γνωρίζουν ότι μόλις δύο μέρες από σήμερα, στις 6 Φεβρουαρίου, είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί η πραγματοποίηση συνάντησης του Συλλόγου με όλους τους βουλευτές του νομού, τον περιφερειάρχη Κρήτης, τους οκτώ δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν και τον μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελίου & Βιάννου.

-Αντί λοιπόν τα κυβερνητικά στελέχη να αναλώνονται σε φιέστες και να (ξανά)ανακοινώνουν με στόμφο αποφάσεις για τη χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων, οι οποίες όμως έχουν ήδη καταβληθεί και αφορούν ελάχιστες από τις πληττόμενες επιχειρήσεις

– Αντί να ανακοινώνουν ξανά και ξανά τις ίδιες ανεπαρκείς παρεμβάσεις τους

– Αντί να μετρούν και να απαριθμούν τα μπαλώματα και τις πρόχειρες «λύσεις» για τα κατεστραμμένα σχολεία- Αντί να «έρχονται ξανά, μόνο και μόνο για να φωτογραφηθούν, με φόντο τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων», όπως με λύπη καταγγέλλουν οι ίδιοι οι σεισμοπαθείς

-Καλό θα είναι να ακούσουν και να ενημερωθούν για τα πραγματικά προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους, εργαζόμενοι που έμειναν χωρίς δουλειά και επαγγελματίες που καταστράφηκαν οικονομικά και επιτέλους να δώσουν απαντήσεις και λύσεις.

Αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν, τουλάχιστον ας σταματήσουν έστω τις προκλητικές φιέστες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον πόνο των συμπολιτών μας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.