Πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο για την ρήτρα Μητσοτάκη

Πολιτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εχθές, στο Πάρκο Μικράς Ασίας, με ομιλητή τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο για την ρήτρα Μητσοτάκη που γονατίζει κοινωνία και οικονομία.

Η διοργάνωση έγινε από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου και την Οργάνωση Μελών Άη Γιάννη – Μεσαμπελιών.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, όπου συζητήθηκε η ανάγκη για την επιτάχυνση του σχεδίου προσαρμογής για την κλιματική κρίση, καθώς η Ελλάδα έχει νομοθετήσει από το 2016 για το ζήτημα, χωρίς μέχρι τώρα να έχει εφαρμοστεί πλήρως.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργο Βουρεξάκη και την Διευθύντρια Τεχνικών έργων της ΔΕΥΑΗ κα Πόπη Τζαβλάκη, τέθηκε το ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής και πόσο αυτή έχει πλήξει τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΗ, καθώς το τελευταίο εξάμηνο τα έξοδα της Επιχείρησης μόνο για να καλύψει το κόστος της ρήτρας ανέρχονται σε 2,6 εκ. Ευρώ, γεγονός που σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού, οδηγούν την ΔΕΥΑΗ σε αδυναμία λειτουργίας το επόμενο διάστημα.

Εκτενής αναφορά έγινε και στο εμβληματικό έργο της αντικατάστασης του δίκτυο ύδρευσης, έργο προϋπολογισμού 25 εκ. Ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, οι συναντήσεις στο Ηράκλειο με τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, ολοκληρώθηκαν με τους παραγωγικούς φορείς, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης κ. Μανώλη Κουμαντάκη, τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου κ. Νίκο Λειβαδιωτάκη και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιο Βοργιά.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο κύμα ακρίβειας που πλήττει εργαζόμενους και επιχειρήσεις και τις προτάσεις του #ΣΥΡΙΖΑ για ανακούφιση της κοινωνίας. Η συζήτησης επίσης περιστράφηκε γύρω από το ενεργειακό κόστος που δημιουργεί δυσβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις σε όλους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.