Πιέσεις από την Περιφέρεια για ελέγχους στους χώρους δουλειάς

Η Περιφέρεια Κρήτης θα ασκήσει άμεσα πιέσεις προς τα αρμόδια υπουργεία και τους εργοδοτικούς φορείς ώστε να στελεχωθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να διατεθούν τα τεχνικά μέσα για την πραγματοποίηση ελέγχων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, που θα λειτουργούν ως πρόληψη για τα εργατικά ατυχήματα.

Αυτό αποφασίστηκε σε σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τους εκπροσώπους του ΕΚΗ

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη είχε σήμερα αντιπροσωπεία από το προεδρείο του ΕΚΗ, με αφορμή τα απανωτά εργατικά ατυχήματα των τελευταίων ημερών.

Στον Περιφερειάρχη έγινε ενημέρωση για τα ατυχήματα και για τη κατάσταση των τραυματιών και τονίστηκε η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να παρεμβαίνει ως οφείλει με ελέγχους σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ως τώρα δυο οχήματα που έχουν διατεθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας για ελέγχους παρέμεναν ανασφάλιστα και χωρίς καύσιμα.

Όπως είπαν οι εκπρόσωποι ου ΕΚΗ, στόχος της συνάντησης ήταν “να βρεθεί συμπαραστάτης για την ανάδειξη του τεράστιου προβλήματος που δημιουργεί ένα πόλεμο με θύματα τους εργαζόμενους πάνω στην προσπάθεια τους για ένα μεροκάματο παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα”

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος του ΕΚΗ κ. Σωκράτης Βαρδάκης – κάνοντας λόγο για μια “μάστιγα” – σύμφωνα με τα οποία το 2013 είχαμε στο νομό Ηρακλείου 20 εργατικά ατυχήματα με τα 5 απ’ αυτά θανατηφόρα, ενώ το πρώτο 8μηνο του 2014 έχουμε ήδη 12 εργατικά ατυχήματα με τα 4 απ’ αυτά θανατηφόρα.

Σε δηλώσεις που έκαναν μετά τη σύσκεψη και οι δυο πλευρές – και ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων – τόνισαν την μεγάλη ευθύνη του κρατικού μηχανισμού, που πρέπει να φροντίσει για την στελέχωση των υπηρεσιών και την διάθεση των απαραίτητων τεχνικών μέσων ώστε να γίνονται κανονικά οι έλεγχοι που προβλέπονται και να λειτουργούν ως πρόληψη για τα ατυχήματα.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα ασκηθούν άμεσα πιέσεις από την Περιφέρεια τόσο στα αρμόδια υπουργεία όσο και στους εργοδοτικούς φορείς.

Επιπρόσθετα η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την πραγματοποίηση δύο τουλάχιστον  σεμιναρίων για τους εργαζόμενους ώστε και οι ίδιοι να είναι περισσότερο καταρτισμένοι πάνω στους κινδύνους και στην αποφυγή τους.

Διαβάστε Περισσότερα στο: http://www.ekriti.gr/article/pieseis-apo-tin-perifereia-gia-eleghoys-stoys-horoys-doyleias

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.