Περιοδεία στο Δήμο Φαιστού

Με τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Λακωνίας Σταύρο Αραχωβίτη, με τον υπεύθυνο του Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Φάνη Κουρεμπέ και με τον υπεύθυνο ομάδας εργασίας Αγροτικών της Ν.Ε. Ηρακλείου Γιώργο Αποστολάκη, τον εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Βασίλη Σμπώκο, πραγματοποιήσαμε περιοδεία στο Δήμο Φαιστού.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, φαγητό και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που στέκονται

Επισκεφθήκαμε την λαϊκή αγορά όπου συνομιλήσαμε με παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές, εισπράξαμε την απογοήτευση και δυσαρέσκεια όλων, για το τελευταίο νομοσχέδιο Γεωργιάδη που κυριολεκτικά μετά από 93 χρόνια βάζει ταφόπλακα στις λαϊκές αγορές.

Παράλληλα εξέφρασαν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για τις αυξήσεις στα λιπάσματα, ζωοτροφές, γεωργικά εφόδια και του ηλεκτρικού ρεύματος, αυξήσεις που στην ουσία βάζουν λουκέτο στον πρωτογενή τομέα. Οι καταναλωτές είναι απογοητευμένοι που θεωρούν τις λαϊκές αγορές ως τον μοναδικό ανταγωνιστή των μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ. Στη συνέχεια συμμετείχαμε σε σύσκεψη με παραγωγούς, εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων, συνεταιρισμών και εκπροσώπους των ΤΟΕΒ, στην έδρα του Συνεταιρισμού στις Μοίρες.

Οι εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων ζήτησαν την συμπαράστασή μας, στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινούν, καταγγέλλοντας την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για εμπαιγμό, αναλγησία, σκοπιμότητα ειδικά για την Κρήτη, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τις οριζόντιες περικοπές των επιδοτήσεων.

Υποχρέωσή μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα τους αφουγκραζόμενοι την αγωνία τους, να πιέζουμε την Κυβέρνηση που δυστυχώς αντί να λύνει, δημιουργεί προβλήματα στον πρωτογενή τομέα.Επίσης ενημερώσαμε τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ, ότι από τον περασμένο Ιούνιο, διαβιβάσαμε στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου τις αποφάσεις των αιρετών εκπροσώπων τους, μετά και την πρόθεση της Κυβέρνησης να διαχειρίζεται ιδιώτης μάνατζερ τους ΤΟΕΒ, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Επιπλέον στις 29 Οκτωβρίου προχωρήσαμε σε κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης με πρόταση προς τα αρμόδια Υπουργεία για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής Χρέωσης Προμήθειας στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Διαβεβαιώσαμε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, ότι θα είμαστε παρόντες στο δίκαιο αγώνα που συνεχίζουν, που είναι ένας αγώνας καθοριστικής σημασίας για την επιβίωσή τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.