Περικοπές στις συντάξεις όσων έχουν παράλληλα αγροτική δραστηριότητα, την ώρα μάλιστα που εξαιρούνται δια νόμου από αυτές

Τις παράνομες και άδικες μειώσεις που υφίστανται στις συντάξεις τους, πολλοί συνταξιούχοι, που ασκούν αγροτική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα, να προχωρούν σε αίτηση αναίρεσης περικοπής της σύνταξης, στηλιτεύουμε με ερώτησή μας, προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη συνυπογραφή ακόμα 41 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι όπως προβλέπεται και στην απόφαση 48351/08.07.2021, οι συνταξιούχοι άλλων φορέων και του Δημοσίου, εξαιρούνται από την περικοπή της σύνταξης κατά ποσοστό 30%, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους, από απασχόληση στον αγροτικό τομέα ως αγροτών, μελισσοκόμων, πτηνοτρόφων, κτηνοτρόφων και αλιέων δεν υπερβαίνει το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε να ενημερωθούμε για ποιους λόγους, υφίστανται οι συνταξιούχοι που ασκούν παράλληλα αγροτική δραστηριότητα, αυτές τις παράνομες και άδικες περικοπές στην σύνταξή τους, την ώρα μάλιστα που εξαιρούνται δια νόμου από αυτές.

Τέλος, καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει και ταλανίζει μεγάλη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι χωρίς δική τους υπαιτιότητα όχι μόνο χάνουν μέρος της σύνταξή τους αλλά καλούνται να κάνουν και αιτήσεις προκειμένου να δικαιωθούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.