Παραχώρηση δημοσίων εγκαταλειμμένων κτηρίων στο Δήμο Ηρακλείου, εντός των διοικητικών ορίων του

Το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για παραχώρηση δημοσίων εγκαταλειμμένων κτηρίων, εντός των διοικητικών ορίων του, αποτέλεσε θέμα συνέντευξης του Σωκράτη Βαρδάκη στο Ράδιο Κρήτη (101.5) και τον δημοσιογράφο Λευτέρη Βαρδάκη.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε στο ιστορικό του αιτήματος του Δήμου Ηρακλείου σχετικά με την αξιοποίηση των κτηρίων της Αστυνομίας στην Πλατεία Καλλεργών, της Τροχαίας στην οδό Ταγματάρχου Τζουλάκη και του παλιού Ειρηνοδικείου στην οδό Δικαιοσύνης, καθώς επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε πραγματοποιήσει δύο συναντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, λαμβάνοντας την θετική εισήγηση από την τότε Υφυπουργό κα Παπανάτσιου, δρομολογώντας την θετική έκβαση της παραχώρησης.

Ωστόσο η μνημονιακή υποχρέωση για μεταβίβαση των ακινήτων στην ΕΤΑΔ Α.Ε. και η αλλαγή της Κυβέρνησης, στάθηκε εμπόδιο στην ολοκλήρωση του αιτήματος του Δήμου Ηρακλείου. Ο Σωκράτης Βαρδάκης υπενθύμισε την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τη συζήτηση της οποίας ο Υφυπουργός κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε ότι εξετάζει το αίτημα του Δήμου με θετική προδιάθεση.

Ένα χρόνο αργότερα από εκείνη την επίκαιρη ερώτηση, μετά από νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομικών ο Σωκράτης Βαρδάκης, έλαβε την απάντηση ότι δεν υπάρχει αίτημα του Δήμου Ηρακλείου, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ολοκληρωμένος φάκελος με προτάσεις για την αξιοποίηση των κτιρίων.

https://www.facebook.com/watch/?v=453619788997263

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.