Παρέμβαση στο Ράδιο Κρήτη (101.5), στην εκπομπή του δημοσιογράφου Λευτέρη Βαρδάκη, για τα άλυτα προβλήματα στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Άλυτα παραμένουν πολλά ζητήματα που αφορούν στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, τα οποία αν και τα θέσαμε κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Παρεμβαίνοντας στο Ράδιο Κρήτη (101.5), στην εκπομπή του δημοσιογράφου Λευτέρη Βαρδάκη, τονίσαμε ότι πρέπει να υπάρξουν στοχευμένες ενέργειες, για να δοθούν άμεσες λύσεις σε σειρά προβλημάτων, όπως η επιδότηση ενοικίου, η οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες και η καταβολή σε όλους της Αρωγής για οικοσκευή.

Ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουμε παρέμβει κοινοβουλευτικά για τα συγκεκριμένα. Ακόμα και μείζον το θέμα της δημιουργίας ΔΑΕΦΚ στο νομό, το θέσαμε επιτακτικά τρεις ημέρες μετά τον σεισμό.

Παρόλα αυτά, αν και δημιουργήθηκε το γραφείο, είναι υποστελεχωμένο με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι διαδικασίες.

Τόσο ο Δήμος όσο και ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων «Η ΕΛΠΙΔΑ» έχουν στείλει υπομνήματα εκθέτοντας την κατάσταση και τα συγκεκριμένα αιτήματα. Σήμερα θα τοποθετηθούν στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων σχετικά.

Η τρίλεπτη τοποθέτησή τους όμως δεν αρκεί. Για αυτό θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει σχετική συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς. Εμείς από την πλευρά μας θα φροντίσουμε ώστε να φτάσουν τα υπομνήματα στον Πρωθυπουργό, ο οποίος είχε δεσμευτεί ήδη από την επομένη του σεισμού για σειρά θεμάτων από το Αρκαλοχώρι, τα οποία ακόμα εκκρεμούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.