Παράταση του κοινωφελούς προγράμματος για την προστασία των δασών

Συνάντηση με τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, για το θέμα της παράτασης του κοινωφελούς προγράμματος για την προστασία των δασών.

Όπως ενημερώθηκε ο κ. Βαρδάκης θα ακολουθήσουν  σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αντιπυρικής προστασίας, που περιλαμβάνουν την παράταση του και τη βελτίωση της θέσης των αμοιβών και των εργασιακών δικαιωμάτων των 5.066 εργαζομένων.

Ειδικότερα, επίκειται τροποποίηση της ΚΥΑ, με πρόβλεψη για τη συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων ώστε να καλυφθεί η νέα αντιπυρική περίοδο για το 2019.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται ως ΥΕ Εργάτες – Εργάτριες, θα ασφαλίζονται εφεξής στον κωδικό ασφάλισης ΕΦΚΑ 651120 (δασεργάτες ειδικευμένοι αναδάσωσης, φυτωρίων δασικών δένδρων κλπ., εκτιμητές, παραλήπτες ξυλείας σε δάση, επόπτες δασών, καλλιεργητές ιτέας, λυγαριάς κλπ., καλλιεργητές φυτωρίων δασικών και χριστουγεννιάτικων δένδρων, ρητινοσυλλέκτες) με παράλληλη αναδρομική διόρθωση του κωδικού ασφάλισής τους.

Τέλος, η μηνιαία αμοιβή των εργαζομένων θα αυξηθεί σύμφωνα με το νέο νομοθετημένο κατώτατο μισθό (650 ευρώ μικτά) και θα καταβληθεί αναδρομικά από 1.2.2019.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.