Παράταση στη λειτουργία του Τμήματος Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης ζητά ο Σωκράτης Βαρδάκης

Παράταση στη λειτουργία του Τμήματος Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με ερώτησή του προς το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, καθώς υπάρχουν ακόμα και τελειόφοιτοι σπουδαστές, οι οποίοι σύμφωνα με το Π.Δ. του 2013, καλούνται από 1 Νοεμβρίου να φοιτήσουν σε άλλο τμήμα του ΤΕΙ, ακόμα και αν δεν έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση μόνο.

Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 104/2013 (ΦΕΚ 137/τ. Α/05-06-2013), το Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης θα λειτουργήσει, με την υφιστάμενη μορφή του, μέχρι τις 31/10/2018 και στη συνέχεια καταργείται.

Μετά την κατάργηση του Τμήματος, οι φοιτητές και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων, εντάσσονται κατ’ επιλογήν είτε: στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο, είτε στο Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε. της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα τα Χανιά, με πράξη του Πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, το αργότερο μέχρι 31-10-2018.

Διαφορετικά, σε περίπτωση που η παύση λειτουργίας του Τμήματος γίνει την προβλεπόμενη ημερομηνία, τότε οι φοιτητές αυτοί θα πρέπει, όχι μόνο να μετεγγραφούν σε ένα από τα δύο παραπάνω Τμήματα, αλλά και ουσιαστικά να φοιτήσουν σε αυτά, αφού θα εισαχθούν στο 2ο ή 3ο έτος, προκαλώντας αναστάτωση στην οικονομικό και οικογενειακό προγραμματισμό των οικογενειών και των ίδιων των φοιτητών.

Πολλοί, αν όχι όλοι οι φοιτητές του Τμήματος αναμένεται το επόμενο ακαδημαϊκό έτος να ολοκληρώσουν, μαθήματα, πτυχιακή εργασία και πρακτική που απαιτείται για τη λήψη του αντίστοιχου πτυχίου, ενώ η παύση λειτουργίας του Τμήματος αναγκάζει φοιτητές να καθυστερήσουν να λάβουν πτυχίο και μάλιστα διαφορετικό από αυτό που επέλεξαν να φοιτήσουν αρχικά, ο κ. Βαρδάκης ζητά με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γαβρόγλου να παραταθεί η λειτουργία του τμήματος κατά ένα τουλάχιστον ακαδημαϊκό έτος.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.