Τοποθέτηση του Σωκράτη Βαρδάκη στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας "Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις."

Παράταση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ζητά με ερώτησή του ο Σωκράτης Βαρδάκης

            Την παράταση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ ζητά με ερώτησή του προς τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εσωτερικών, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

            Ειδικότερα, όπως τονίζει στο κείμενο της ερώτησής του, η υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ (Δημόσια Πρόσκληση ΟΑΕΔ Νο 8/2018) για εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα άνεργων του ΟΑΕΔ, οδήγησε στην πρόσληψη σημαντικού αριθμού εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η συμβολή των εργαζομένων αυτών προσδίδει σημαντική βοήθεια στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.             

            Επειδή η λήξη της διάρκειας των συμβάσεων αυτών τους προσεχείς μήνες, θα δημιουργήσει σημαντικό κενό στις υπηρεσίες των Δήμων, οι οποίοι Δήμοι, μάλιστα, με αιτήματά τους προς τα αρμόδια Υπουργεία, έχουν ζητήσει και οι ίδιοι την παράταση του προγράμματος, ο κ. Βαρδάκης ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς αν υπάρχει σχεδιασμός, για παράταση του προγράμματος, για το σύνολο των εργαζομένων,  τουλάχιστον κατά 4 μήνες.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.