Πανηρακλειώτικος ξεσηκωμός για το ΙΚΑ στην Αγίου Μηνά

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει το θέμα του οριστικού, σύμφωνα με τις πληροφορίες λουκέτου, στα γραφεία του ΙΚΑ στην οδό Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο. Το πρωί πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας, ενώ πολλοί φορείς, έχουν εκδώσειανακοινώσεις με τις οποίες ζητούν από το νέο υπουργό Δημήτρη Στρατούλη, να συνεχίσει να λειτουργεί το ΙΚΑ και στα ιδιοκτητα γραφεία στο κέντρο του Ηρακλείου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κριτσωτάκης Μιχάλης και Βαρδάκης Σωκράτηςπαραβρέθηκαν σήμερα στην κινητοποίηση των εργαζομένων και των φορέων ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Αγίου Μηνά. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν για την επικοινωνία τους με τον αρμόδιο υπουργό κ. Στρατούλη και το «πάγωμα» της απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας του ιδιόκτητου Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Αγίου Μηνά και διαβεβαίωσαν για τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Επίσης συζήτησαν με τους εργαζόμενους και τους παρευρισκόμενους πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, την υποστελέχωσή τους και την ανάγκη καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν πως θα μεταφέρουν στον αρμόδιο Υπουργό τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των εργαζομένων και πως μέλημα της κυβέρνησης αποτελεί η καλύτερη λειτουργία του δημόσιου τομέα με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου  κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή της Ένωσης Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης με την οποία ζητείται να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Δ.Σ. της Διοίκησης του ΙΚΑ για την αναστολή της λειτουργία του Ιδιόκτητου Υποκαταστήματος ΙΚΑ Αγ. Μηνά.

Πηγή: http://ekriti.gr/κρήτη-ηράκλειο/πανηρακλειώτικος-ξεσηκωμός-για-το-ικα-στην-αγίου-μηνά