Παγκρήτια συνδιάσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου από τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης και Εργαζομένων Επισιτισμού και Εστίασης

Συμμετείχαμε στην Παγκρήτια συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου από τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης και Εργαζομένων Επισιτισμού και Εστίασης με τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου η κυβέρνηση έχει αφήσει τους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό στην τύχη τους, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να γίνονται πλέον θηλιά στον λαιμό τους.80.000 από αυτούς έμειναν εκτός ταμείου ανεργίας, αλλά και για όσους κατάφεραν να το πάρουν, η καταβολή του σταμάτησε τον Γενάρη.

Συνθήκες εξαθλίωσης, για τους ανθρώπους που αποτελούν την κινητήριο δύναμη του τουρισμού στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, η εργοδοτική αυθαιρεσία στον κλάδο γιγαντώθηκε, ενώ η τουριστική εκπαίδευση στο νησί πνέει τα λοίσθια.

Φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύσεις και να στηρίξει τους ανθρώπους που συνθλίβονται, πίσω από την επερχόμενη τουριστική σεζόν για την οποία κομπάζει.

Είμαστε εδώ, δίπλα σας, συμπαραστεκόμαστε στις δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης με την πανελλαδική διαδήλωση στις 2 του Μάρτη, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, εφαρμογή και τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και επιπλέον μέτρα στήριξης για τους εποχικούς εργαζόμενους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.