Σ. Βαρδάκης: Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τη μη παραχώρηση της έκτασης του Αεροδρομίου

Την πεποίθηση πως η άμεση κινητοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των βουλευτών της αντιπολίτευσης στο Νομό Ηρακλείου, συνέβαλαν στο να μην προχωρήσει η παραχώρηση της έκτασης του “Ν. Καζαντζάκης” στο ΤΑΙΠΕΔ, εξέφρασε ο Σωκράτης Βαρδάκης στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα.

Στην πρωτολογία του ο Σωκράτης Βαρδάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε ο πρόσφατος σεισμός στο Αρκαλοχώρι, στις 27 Σεπτεμβρίου, καλώντας τον να καταβάλει την απαιτούμενη προσπάθεια, ώστε οι πληγέντες να μην έχουν την ίδια τύχη με τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Χερσονήσου, οι οποίοι δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα, ένα χρόνο μετά τις καταστροφές που υπέστησαν.Επίσης ζήτησε από τον Υπουργό, την σύσταση γραφείου Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.) στο Ηράκλειο, για να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικά προβλήματα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των σεισμοπλήκτων.Μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Βαρδάκης, εξέφρασε την ανησυχία του για την αξιοποίηση της έκτασης του Αεροδρομίου Ηρακλείου, μετά τα όσα ακούστηκαν για παραχώρηση της έκτασης του “Ν. Καζαντζάκης” στο ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για μη παραχώρηση της έκτασης του Αεροδρομίου, αλλά και για τη συμμετοχή τοπικών φορέων, της Περιφέρειας και του Δήμου για την αξιοποίηση της έκτασης, ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που μπορούμε να έχουμε, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη σύσταση της επιτροπής που μελετά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης, στην οποία δεν συμμετέχει κανείς από την Περιφέρεια Κρήτης ή το Δήμο Ηρακλείου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθούν να συμμετάσχουν.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά ο κ. Υπουργός ήταν ειλικρινής»«Προλάβαμε σημαντικά ζητήματα», υπογράμμισε ο Σωκράτης Βαρδάκης, που θεωρεί πως ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταμπουλιδης, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που υπήρξε γύρω από την παραχώρηση της έκτασης του “Ν. Καζαντζάκης” στο ΤΑΙΠΕΔ αναδιπλώθηκε υποστηρίζοντας πως το ΤΑΙΠΕΔ θα λειτουργήσει συμβουλευτικά για την αξιοποίηση του αεροδρομίου.

Τέλος, σχολίασε τις επιστολές του κ. Τσελέντη προς την ΤΕΡΝΑ στην οποία επεσήμανε πως πρέπει το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου να έχει άλλη αντιμετώπιση σε ότι αφορά την αντισεισμική του θωράκιση κι όχι εκείνη που αφορά σε μια οποιαδήποτε συμβατικής κατασκευής βάσει του υφιστάμενου αντισεισμικού κανονισμού.

Όπως ανέφερε ο Σωκράτης Βαρδάκης, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από την εταιρία και την κατασκευάστρια εταιρία οι επιστολές του κ. Τσελέντη και να παρέμβει πολιτικά κι η κυβέρνηση εφόσον, η εταιρεία κι η κατασκευάστρια εταιρεία εκτελούν την σύμβαση που έχει υπογραφεί.