Ο Σ. Βαρδάκης ζητά από τον Υπουργό Περιβάλλοντος παράταση στις δηλώσεις για το Κτηματολόγιο

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειες κ. Γιώργο Σταθάκη, απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ζητώντας την παράταση στις δηλώσεις κτηματογράφησης για τους δήμους του νομού Ηρακλείου.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

            «Από τον περασμένο Ιανουάριο ξεκίνησε η σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου και σε δήμους του Νομού Ηρακλείου, μία πολύ σημαντική διαδικασία που ενισχύει την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας καθώς πρόκειται για την τελευταία μεγάλη τομή της ηλεκτρονικής μεταρρύθμισης του συστήματος χωροταξίας της χώρας.

            Σε αυτό το πλαίσιο, οι δήμοι καλούνται να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς αναλαμβάνουν να καταρτίσουν τα τοπικά χωρικά σχέδια τα οποία αφορούν το σύνολο της έκτασης κάθε δήμου.  

            Ωστόσο, έχουν παρατηρηθεί σημαντικές δυσκολίες και προβλήματα με κυριότερα αυτά της έλλειψης τίτλων ιδιοκτησιών, των στοιχείων κυριότητας, τον γεωγραφικό εντοπισμό των ακινήτων και τον μεγάλο αριθμό αγροτεμαχίων που διαθέτει κάθε ιδιοκτήτης.

            Τα προβλήματα αυτά δυσχεραίνουν το έργο της κτηματογράφησης και φαίνεται να μην είναι επαρκής ο χρόνος μέχρι τη λήξη της προθεσμίας των δηλώσεων, ώστε να ξεπεραστούν.

            Για τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε να προχωρήσετε σε παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων κτηματογράφησης τουλάχιστον κατά 3 μήνες, ώστε να είναι επαρκής ο χρόνος για την σωστή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

            Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.