Ο Σωκράτης Βαρδάκης χαιρετίζει την Διημερίδα για τα Φυτοφάρμακα

Αναγνωρίζοντας την σημαία που έχει για την υγεία παραγωγών και καταναλωτών η μακροχρόνια χρήση φυτοφαρμάκων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, απέστειλε χαιρετισμό στην διημερίδα που πραγματοποιείται στο Τυμπάκι, τονίζοντας την σημασία της κοινής δράσης για την προστασία των προϊόντων και την σωστή ενημέρωση.

«Με τις καλλιέργειες και τα προϊόντα που παράγει ο τόπος μας και ιδιαίτερα η Μεσαρά, τρέφονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Συνεπώς, δεν μπορούμε απλά να παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από τη χρήση των φυτοφαρμάκων.

Πρέπει όλοι μας να έχουμε συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια των φορέων, των παραγωγών, των καταναλωτών αλλά και του κράτους, να προστατεύσουμε τα προϊόντα που καταναλώνουμε καθημερινά. Η σημαντική αύξηση της παραγωγής πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων με τις προδιαγραφές της Ε.Ε., πρέπει να συνεχιστεί, καθώς είναι οι επιπτώσεις στην υγεία από την μακροχρόνια χρήση φυτοφαρμάκων, είναι υπόθεση όχι μόνο του καταναλωτή αλλά και του παραγωγού.

Ωστόσο, τα μέτρα αντιμετώπισης της αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων, δεν μπορούν παρά να αποτελέσουν ημίμετρα, αν δεν στοχεύσουμε στην πρόληψη, ενημέρωση και εκπαίδευση, ακόμα και των σχολικών ηλικιών.»

Στον χαιρετισμό του ο κ. Βαρδάκης, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους φορείς που συνέβαλαν στην διοργάνωση της Διημερίδας, ζήτησε να λάβει γνώση των συμπερασμάτων που θα προκύψουν, ώστε να συμβάλει και εκείνος με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια που γίνεται για την προστασία των προϊόντων που παράγονται, των παραγωγών και των καταναλωτών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.