Ο Σωκράτης Βαρδάκης στο Ράδιο Κρήτη (101.5) για τις Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές

Να συγκροτηθεί άμεσα η Τοπική Διοικητική Επιτροπή (Τ.Δ.Ε.) στο Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Αλικαρνασσού και να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία των επιτροπών στα Υποκαταστήματα Εσταυρωμένου και Αγίου Μηνά, για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, οι οποίες δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σταμάτησαν να λειτουργούν όταν ξεκίνησε η πανδημία.

Όπως ενημερώσαμε μέσα από το Ράδιο Κρήτη (101,5) και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, το αρμόδιο Υπουργείο το οποίο δεν έλαβε γνώση του προβλήματος που δημιουργήθηκε και παρέμενε άλυτο εδώ και δύο χρόνια, κατόπιν των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών μας και της ενημέρωσης του αρμόδιου για το θέμα Υφυπουργού στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, εξέδωσε, αν και με καθυστέρηση, τη σχετική Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.) ώστε να μπορούν να συγκροτηθούν οι Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές.

Η Τοπική Διοικητική Επιτροπή εξετάζει τόσο ενστάσεις ασφαλισμένων, που αφορούν σε λανθασμένη ασφάλιση, καταγγελίες για ανασφάλιστη εργασία, εκπρόθεσμες αιτήσεις στο τμήμα παροχών, συνταξιοδοτικά θέματα, θέματα επιδομάτων (ασθένειας, κυοφορίας, λοχείας), θέματα ΚΕΠΑ, όσο και ενστάσεις εργοδοτών, για πρόστιμα σε επιχειρήσεις και πρόστιμα σε οικοδομές.

Σε κάθε περίπτωση μετά την έκδοση της Υ.Α. η προϊσταμένη της περιφερειακής διεύθυνσης Σ.ΕΠ.Ε. που προεδρεύει της Τ.Δ.Ε. ΕΦΚΑ Αλικαρνασσού, πρέπει να μεριμνήσει για την άμεση λειτουργία των επιτροπών.

Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα τόσο της σύστασης της Τ.Δ.Ε. του Υποκαταστήματος Αλικαρνασσού, όσο και της εύρυθμης λειτουργίας της αντίστοιχης επιτροπής του Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ στον Εσταυρωμένο, αλλά και το θέμα της επάνδρωσης του υποκαταστήματος του Αγίου Μηνά.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.