Ο Σωκράτης Βαρδάκης στο Ράδιο Κρήτη (101.5) για το φιάσκο της απονομής συντάξεων

Μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Κρήτη (101.5) και την εκπομπή του δημοσιογράφου Μανώλη Αργυράκη, συζητήσαμε το φλέγον θέμα των εκκρεμών συντάξεων, όπως αναδείχθηκε και από την κοινοβουλευτική μας παρέμβαση προς το Υπουργείο Εργασίας.

Από τις δεσμεύσεις του κ. Βρούτση πριν 10 μήνες, που έθετε στόχο αφενός να εκκαθαριστούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις και αφετέρου τέλος του ’21, να απονέμεται κάθε σύνταξη με “ένα κλικ”, δυστυχώς μέχρι σήμερα η κατάσταση μάλλον επιδεινώνεται, φτάνοντας σήμερα ακόμα και τις 14.000 εκκρεμείς συντάξεις στην Κρήτη.

Μέσα στο ανωτέρω χρονικό διάστημα, η Κυβέρνηση αποφάσισε με νόμο, την επιστροφή 100 συνταξιούχων του ΕΦΚΑ, με σκοπό να συμβάλλουν στη ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων, σχεδιασμός που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ και το σχέδιο για ανάθεση των συντάξεων σε λογιστές και δικηγόρους, δηλαδή για ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του ΕΦΚΑ, αποδείχθηκε φιάσκο, καθώς από τους 1.200 που ξεκίνησαν να εκπαιδεύονται, μόλις οι 176 πιστοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.