Ο Σωκράτης Βαρδάκης στο Κρήτη TV μιλά για την επανέναρξη των σχολικών μονάδων, η διαχείριση της κρίσης από την Κυβέρνηση, που έχει επέλθει εξαιτίας της πανδημίας και τα ελληνοτουρκικά.

Καλεσμένος του δημοσιογράφου Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην εκπομπή Κρήτη Σήμερα του Κρήτη TV ήταν ο Σωκράτης Βαρδάκης, σε μία πολιτική αντιπαράθεση με τον βουλευτή της ΝΔ Μάξιμο Σενετάκη, για τα θέματα της επικαιρότητας όπως η επανέναρξη των σχολικών μονάδων, η διαχείριση της κρίσης από την Κυβέρνηση, που έχει επέλθει εξαιτίας της πανδημίας και τα ελληνοτουρκικά.

► Για πρώτη φορά εφαρμόζεται ο θεσμός του “τρίμηνου αναπληρωτή εκπαιδευτικού”

► Ανεπάρκεια των Υπουργείων που δεν εφάρμοσαν τον Νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, καθώς δεν φρόντισαν να προμηθεύσουν τον Δήμο Ηρακλείου με τις απαραίτητες αίθουσες και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

► Κανένα σχέδιο της Κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, γεγονός που αποδείχτηκε από την μεγάλη διαφορά του τρόπου επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων (πολυπληθή τμήματα, μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών, κ.λ.π.), επιρρίπτοντας η Κυβέρνηση συνεχώς ευθύνες, στους μαθητές και τους γονείς τους.

► Η Κυβέρνηση ψεύδεται καθώς υποστηρίζει ότι θωράκισε το Ε.Σ.Υ. με την αύξηση των Μ.Ε.Θ. σε 1.000 κλίνες, όμως καθημερινά ξεσπούν αντιδράσεις από εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία που καταγγέλλουν ότι λειτουργούν οριακά

► Ταυτόχρονα το κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες για τεστ κορωνοϊού

► Δυστυχώς δεν επιβλήθηκε καμία κύρωση στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας,

► Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει απαθής και ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν συγκαλεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ώστε να συμφωνηθεί μια κοινή εθνική γραμμή και να διεκδικήσει η χώρα ενωμένη τα δικαιώματά της.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.