Ο Σωκράτης Βαρδάκης στη Φωνή της Ελλάδας για την πανδημία και το Ταμείο Ανάκαμψης

Για την πορεία της πανδημίας στην Κρήτη, το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, των σχολείων και της αγοράς, αλλά και για τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης μίλησε ο Σωκράτης Βαρδάκης στη «Φωνή της Ελλάδας» και στον κ. Ψαλιδόπουλο.

Για την πορεία της πανδημίας στην Κρήτη και για τη διασπορά του ιού στο νησί, αλλά και μέσα στα νοσοκομεία Ηρακλείου ο Σωκράτης Βαρδάκης είπε ότι είναι απόρροια της κωλυσιεργίας της κυβέρνησης να διευθετήσει το θέμα των τεστ για τους πολίτες, όπως και για τους συνοδούς ασθενών. Ο ίδιος πρόσφατα κατέθεσε ερώτηση για την συνταγογράφηση των τεστ.

Σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς, του τουρισμού αλλά και των σχολείων, ο Σωκράτης Βαρδάκης τόνισε πως αυτή τη φορά πρέπει να γίνει με στοχευμένο σχέδιο που να είναι αποτελεσματικό. Για παράδειγμα δε γίνεται να ανοίξουν τα σχολεία αν δεν ληφθούν μέτρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός μέσα στις σχολικές αίθουσες, όπως να υπάρξει και απογευματινή βάρδια, αλλά και η πρόσληψη καθαριστριών.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης επισήμανε ότι ομάδες εργαζομένων όπως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα πρέπει επίσης να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα εμβολιασμών, καθώς σε ένα μήνα αναμένουμε το άνοιγμα του τουρισμού. Επίσης, έθεσε το θέμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύσουν και το θέμα των προϋποθέσεων για να ταξιδέψει κάποιος προς τη χώρα μας.

Για το Ταμείο Ανάπτυξης και την απορρόφηση των κονδυλίων, ο Σωκράτης Βαρδάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο διαχείρισής τους και έκανε τη διαπίστωση ότι για το κοινωνικό κράτος και για τον τομέα της υγείας δεν υπάρχει πρόβλεψη ενίσχυσης. Σε σχέση με την αξιοποίηση του Ταμείου θα έπρεπε να υπάρχει μια διακομματική επιτροπή που να την ελέγχει.

Για το ύψος των κατώτατων μισθών και ο Σωκράτης Βαρδάκης υπενθύμισε την κοινή παραδοχή που προκύπτει από την κρίση των προηγούμενων ετών, ότι οι πολύ χαμηλές αμοιβές δεν ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.