Ο Σωκράτης Βαρδάκης στην παρουσίαση του βιβλίου με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ο Σωκράτης Βαρδάκης στην παρουσίαση του βιβλίου με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις

Στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου με τίτλο «Η οφειλή των επανορθώσεων: υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη» συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Βαρδάκης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, όχι μόνο για την σημερινή παρουσίαση ενός πραγματικά ιστορικού βιβλίου, αλλά και για τη δράση που διαχρονικά έχει αναπτύξει για το θέμα των Γερμανικών Οφειλών.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Γερμανούς ιστορικούς που παρευρέθηκαν στην παρουσίαση κ.κ. Karl-Heinz Roth και Christoph Ulrich Schminck-Gustavus.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι είμαστε συμπαραστάτες σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, όχι γιατί απλά θέλουμε, αλλά επειδή είναι ιερή υποχρέωσή όλων μας να συμβάλουμε για την δικαίωση όλων όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία , την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Εθνική Ανεξαρτησία.           

Επίσης θέλω να πω ότι άμεσα θα έρθει το πόρισμα της επιτροπής στη Βουλή, ανοίγοντας ουσιαστικά ένα νέο κεφάλαιο για την αποκατάσταση της αλήθειας, την ανάδειξη της μνήμης και την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.