Ο Σωκράτης Βαρδάκης μιλά στο Κρήτη TV για το εργασιακό νομοσχέδιο

Στην εκπομπή Κρήτη Σήμερα του #Κρήτη TV και τον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, ήταν προσκεκλημένος ο Σωκράτης Βαρδάκης, προκειμένου να συζητήσουν για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης στηλίτευσε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ τολμά σήμερα ότι δεν τόλμησε καμιά δεξιά Κυβέρνηση τα τελευταία 40 χρόνια, καθώς το νομοσχέδιο επαναφέρει την εργασιακής γαλέρας με μία σειρά ρυθμίσεων που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και προωθούν τις ατομικές συμβάσεις, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ενώ για πρώτη φορά μετά από 100 και πλέον χρόνια καταργείται ακόμη και το 8ωρο εργασίας και εφαρμόζεται σύστημα απλήρωτων υπερωριών.

Επίσης ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε στην κατάργηση του ουσιαστικού ρόλου του Σ.ΕΠ.Ε., με την μετατροπή του σε μία Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία όμως θα αποσυνδεθεί από το Υπουργείο #Εργασίας.Επιπλέον υπενθύμισε τα τρία εμβληματικά νομοσχέδια που είχε εισηγηθεί επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας ένα δίχτυ προστασίας για τον εργαζόμενο. Μεταξύ των ρυθμίσεων που είχαν ψηφιστεί επί Κυβέρνησης #ΣΥΡΙΖΑ ήταν η επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, την ευνοϊκότερη ρύθμιση, η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%, ο βάσιμος λόγος απόλυσης, ηλεκτρονική υποβολή της υπερωριακής απασχόλησης, υποχρεωτική πληρωμή δώρων-υπερωριών μέσω τράπεζας, κ.ά.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.