Ο Σωκράτης Βαρδάκης ζητά τη μισθολογική αποκατάσταση των νέων υπαλλήλων στην ΑΑΔΕ

Με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ζητά την καταβολή προσωπικής διαφοράς σε νέους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι μεταταχθέντες δημοτικοί αστυνομικοί καθώς και διορισθέντες της υπ’ αριθ. 2Κ/2015 προκήρυξης του ΑΣΕΠ στην Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι ανωτέρω υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, τοποθετήθηκαν σε τμήματα υπηρεσιών του Υπουργείου, επιτελώντας ουσιαστικό έργο, αφού προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον έλεγχο του μεγάλου αριθμού φορολογικών υποθέσεων φοροδιαφυγής.

Πρόκειται για υπαλλήλους, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν φορολογικές υποθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και των οποίων οι απολαβές είναι σχεδόν στο ήμισυ των απολαβών άλλων υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, με τα ίδια ή και λιγότερα προσόντα.

Υπάρχουν περιπτώσεις που η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση τέτοιων μισθολογικών αδικιών όπως για τους υπαλλήλους που αποσπώνται και εργάζονται στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ (όπως π.χ. την ΕΔΕΠΟΛ). Το επίδομα έρχεται, ξεπερνώντας το ενιαίο μισθολόγιο, να εξισώσει στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων των Ειδικών Υπηρεσιών ΕΣΠΑ με τους μισθούς των αόριστου χρόνου υπαλλήλων της ΜΟΔ ΑΕ.

Επειδή έχει ήδη νομοθετηθεί η καταβολή της υπερβάλλουσας μείωσης (προσωπική διαφορά) με αναδρομική ισχύ στους εργαζόμενους που ήλθαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση από άλλους φορείς (Δημοτικοί Αστυνομικοί, υπάλληλοι των Τ.Α.Σ., ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα κ.α), ενώ έχει επέλθει και η μισθολογική εξομοίωση (προσωπική διαφορά) στο επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΦ.

Με την ερώτησή του ο κ. Βαρδάκης, ερωτά τον Υπουργό, τι προτίθεται να πράξει σχετικά με την μισθολογική αποκατάσταση και των Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.