Ο Σωκράτης Βαρδάκης ζητά την έγκαιρη εκχώρηση των παραλιών από την γ.γ. Δημόσιας Παρουσίας κα Πέρκα

Ο Σωκράτης Βαρδάκης ζητά την έγκαιρη εκχώρηση των παραλιών

Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Παρουσίας κα Πέρκα Θεοπίστη και την κα Ποντίκη Τζένη συνεργάτιδα της Υφυπουργού Οικονομικών κας Παπανάτσιου πραγματοποίησαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Βαρδάκης Σωκράτης, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Βαγιωνάκη Βάλια και Μπαλωμενάκης Αντώνης και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Θραψανιώτης Μανόλης, παρουσία και του Δημάρχου Χερσονήσου Μαστοράκη Γιάννη, του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Ζερβού Αντώνη, και του Δημάρχου Πλατανιά Μανδαλάκη Γιάννη, για την έγκαιρη παραχώρηση των παραλιών (ζώνης αιγιαλού), ενόψει και της θερινής περιόδου.

Τόσο οι Βουλευτές Κρήτης όσο και οι Δήμαρχοι παραλιακών περιοχών ζήτησαν η παραχώρηση των παραλιών κατά το τρέχον έτος, να γίνει εγκαίρως και όχι την τελευταία στιγμή, όπως το παρελθόν, θέτοντας τα προβλήματα, που προκύπτουν από τη μη έγκαιρη ολοκλήρωσή της διαδικασίας.

Από την πλευρά της διεύθυνσης δημόσιας περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών τονίστηκε ότι παραμένει ο στόχος της ολοκλήρωσης της προετοιμασίας για την ηλεκτρονική δημοπράτηση των παραλιών, που θα θέσει τέρμα σε αρνητικά φαινόμενα του παρελθόντος, θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους και θα συντελέσει αποφασιστικά στην τήρηση της νομιμότητας, επιτρέποντας ισόρροπο όφελος για όλες τις πλευρές, επιχειρηματίες και λουόμενους .

Ωστόσο, επειδή το εγχείρημα είναι όντως πολύπλοκο, εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτό να εφαρμοστεί πιλοτικά, ενώ ενδιάμεσα εξετάζεται σοβαρά η πρόταση των δήμων για ρυθμίσεις με μεταβατικό χαρακτήρα, πάντοτε στο πνεύμα της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ που έθεσε τις προδιαγραφές .

Με αφορμή την συνάντηση για την παραχώρηση των παραλιών, τέθηκαν στο τραπέζι και άλλα χρονίζοντα ζητήματα, όπως η τύχη των υφιστάμενων υποδομών σε χώρους αιγιαλού που εξυπηρετούν τις υπάρχουσες ανάγκες , η δυνατότητα παραχώρησης κτιρίων του δημοσίου για κοινωφελείς σκοπούς κ.ά.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.