Ο Σωκράτης Βαρδάκης για την ένταξη του Μινωϊκού Πολιτισμού και της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των μνημείων της Unesco

Την συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας με τους φορείς, τις υπηρεσίες, την Περιφέρεια Κρήτης και τη Δημοτική αρχή, ζήτησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ώστε η προσπάθεια ένταξης του Μινωικού Πολιτισμού και της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Έχει μεγάλη σημασία για εμάς, ότι προεδρεύει της επιτροπής της Unesco η γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μαρία Βλαζάκη, της οποίας η συμβολή είναι καθοριστικής σημασίας, όχι μόνο στην παραπάνω προσπάθεια, αλλά και στον αγώνα που δίνουμε για την προστασία του αρχαιολογικού μας πλούτου.»

Ένα από τα θέματα συζήτησης της επιτροπής του συνεδρίου, ήταν η προστασία των πολιτιστικών αγαθών από την παράνομη διακίνηση.

Η συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διεθνούς συνάντησης στην Κρήτη, συμμετείχαν 35 μέλη από 18 χώρες, έγινε υπό την προεδρία της γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μαρία Βλαζάκη.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.