“Ο ΠΘ ανακοίνωσε τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΒΟΑΚ, ενώ έλεγε ότι παρέλαβε μόνο γονατογραφήματα”

«Σε μια φιέστα πληρωμένη από τον ελληνικό λαό με 25.000 ευρώ, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε για τον #ΒΟΑΚ όσα είχε ήδη σχεδιάσει και είχε βάλει σε εφαρμογή, 2 χρόνια πριν, η κυβέρνηση #ΣΥΡΙΖΑ, όταν μέχρι χθες έλεγε ότι παρέλαβε μόνο γονατογραφήματα», είπε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Βαρδάκης, στο ΣΚΑΙ Κρήτης και στην Μαρία Μπινιχάκη.

«Όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΒΟΑΚ ήταν απλά μία συζήτηση, χωρίς ίχνος σχεδιασμού, χωρίς ενιαία αντιμετώπιση και παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα εκείνου του διαστήματος, το έργο αντιμετωπίστηκε ενιαία και ολοκληρώθηκαν τμήματά του με ώριμες μελέτες. Υλοποιήθηκαν οι κυκλοφοριακές μετρήσεις και υπήρξε η ωρίμανση μελετών για τον ΒΟΑΚ και άλλων τμημάτων του οδικού δικτύου της Κρήτης. Η προσπάθεια απέδωσε και διενεργήθηκε η α’ φάση των διαγωνισμών για το τμήμα Καστέλλι Κισάμου – Χερσόνησος με παραχώρηση, του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη με ΣΔΙΤ και για το τρίτο τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος προβλέφθηκε η κατασκευή του ως δημόσιο έργο με την ολοκλήρωση των μελετών» υπενθύμισε ο Σωκράτης Βαρδάκης.

«Στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού δεν ενημερωθήκαμε για το χρηματοδοτικό κενό του ενός από τα δύο δις που προκύπτει για την υλοποίηση. Επίσης, το έργο δεν ωρίμασε μέσα σε 17 μήνες που είναι κυβέρνηση η ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση όμως επειδή είναι εξέχουσας και ζωτικής σημασίας η κατασκευή του για την Κρήτη, αλλά και το μεγαλύτερο υπό κατασκευή αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, απαιτείται από όλους ασφυκτική πίεση για να υλοποιηθεί, καθώς δεν ενημερωθήκαμε για την ολοκλήρωσή του, ούτε δημεύτηκε ο Πρωθυπουργός σε σαφές χρονοδιάγραμμα.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.