Ο κ. Θεοδωρικάκος ή αγνοεί τα προβλήματα των αστυνομικών του νομού Ηρακλείου ή απλά μας εμπαίζει

Μετά τις απαντήσεις που λάβαμε στην κοινοβουλευτική αναφορά για τον Αστυνομικό Σταθμό Ζαρού στις 2/2/2022 και στην κοινοβουλευτική ερώτηση για τα προβλήματα που αφορούν στα Αστυνομικά Τμήματα Βιάννου, Μινώα Πεδιάδος, Μαλεβιζίου και στον Αστυνομικό Σταθμό Καστελίου στις 3/2/2022, καταλαβαίνουμε εύκολα ότι ο κ. Θεοδωρικάκος ή αγνοεί τα προβλήματα των αστυνομικών του νομού Ηρακλείου ή απλά μας εμπαίζει.

Μόλις προ ολίγων ημερών ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μας ενημέρωνε απαντώντας σε κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις ότι το αρμόδιο Υπουργείο έχει μεριμνήσει για τη χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού σε αλεξίσφαιρα γιλέκα, μπουφάν, άρβυλα, κ.λπ. στους αστυνομικούς του νομού Ηρακλείου, ‘με γνώμονα την εξασφάλιση της υποστήριξης κάθε ενέργειας αναφορικά με την εκτέλεση των καθηκόντων του προσωπικού’, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαθαίνουμε από συνέντευξη του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, για τις τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, που αναγκάζουν τους αστυνομικούς να πληρώνουν από την τσέπη τους αρβύλες, στολές και αλεξίσφαιρα γιλέκα!

Τα προβλήματα, δυστυχώς δεν σταματούν εκεί, καθώς γίνεται αναφορά στα παλαιωμένα οχήματα με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, όταν θυμόμαστε όλοι τον κ. Θεοδωρικάκο να αναρτά περιχαρής φωτογραφίες με τα εκατοντάδες υπηρεσιακά οχήματα που έχει προμηθευτεί η Ελληνική Αστυνομία σε αρκετές δόσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

Μείζον ωστόσο ζήτημα είναι αυτό της υποστελέχωσης Αστυνομικών Τμημάτων όπως αυτό του Μαλεβιζίου, για το οποίο ο Υπουργός θεωρεί ότι αρκούν οι 4 αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν, όταν παρά τις 30 οργανικές θέσεις που διαθέτει, εργάζονται μόνο 19 άτομα.

Τέλος, το κτιριακό πρόβλημα του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου παραμένει, με τον πρόεδρο των αστυνομικών να κάνει λόγο για δυσκολία να βγουν οι βάρδιες, τη στιγμή που ο κ. Θεοδωρικάκος υποστηρίζει ότι το Α.Τ. Μινώα – Πεδιάδας καλύπτεται από εποχούμενες περιπολίες (σταθμούς), οι οποίες στελεχώνονται με προσωπικό από λοιπές υφιστάμενες Υπηρεσίες της Δ.Α. Ηρακλείου.

Προφανώς ο αρμόδιος Υπουργός ή αγνοεί την πραγματικότητα ή απλά μας εμπαίζει. Εκτός κι αν τα προβλήματα των αστυνομικών στον νομό Ηρακλείου τον αφήνουν παγερά αδιάφορο, γεγονός που τον καθιστά ανίκανο να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής και κατ’ επέκταση την ασφάλεια των πολιτών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.