Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε πίσω για την κατάργηση του πενθήμερου στον επισιτισμό.

Η κατακραυγή ανάγκασε το Υπουργείο Εργασίας να κάνει προσθήκη στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Επισιτισμού.

Οι σφοδρές αντιδράσεις από τους όλους εργαζόμενους και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανάγκασαν το Υπουργείο Εργασίας να κάνει όπισθεν ολοταχώς σχετικά με την κατάργηση του 40ωρου και του πενθήμερου στον επισιτισμό. Έτσι, προχώρησε σε προσθήκη στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Επισιτισμού ώστε να μην τεθούν υπό αμφισβήτηση βασικά εργατικά δικαιώματα.

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προβλέπει «καθιέρωση πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας με 40 ώρες και δύο ημέρες ανάπαυσης, η γενική γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη άνοιξε τον δρόμο για «6 ημέρες αντί για 5 εργασία».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, η προσθήκη στην ΚΣΣΕ που συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές, αφού επαναλαμβάνει ότι «καθιερώνεται πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία με 40 ώρες εργασίας και δύο ημέρες ανάπαυσης σε όλα τα καταστήματα».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.