Ο Ανισόπεδος Κόμβος Καρτερού έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και απαιτείται χρηματοδότηση για την υλοποίησή του

Για την πορεία υλοποίησης του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Καρτερού, αναμένεται να απαντήσει αύριο Παρασκευή 15/7 ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μετά από επίκαιρη ερώτησή μου.

Ο συγκεκριμένος κόμβος, αναμένεται να εξυπηρετεί περίπου 40.000 κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής που διέρχονται καθημερινά από το σημείο αυτό μέσω του ΒΟΑΚ και αναγκάζονται σήμερα να διανύσουν 3 περίπου χιλιόμετρα επιπλέον για να φτάσουν στον προορισμό τους. Επιπρόσθετα η κατασκευή του έργου θα βελτιώσει αδιαμφισβήτητα και την οδική ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.

Ενώ οι μελέτες του έργου έχουν ολοκληρωθεί, έχει λάβει την απαιτούμενη έγκριση από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Διεύθυνση Οδικών Υποδομών και Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης), ενώ έχει εγκριθεί και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ωστόσο δεν έχει υπάρξει ακόμα η έγκριση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για τη δημοπράτηση του έργου.

Αύριο, ο αρμόδιος Υπουργό θα πρέπει να απαντήσει, για ποιους λόγους δεν προχωράει η χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου, εφόσον αυτό είναι ώριμο και γιατί επιλέγει να κρατάει στα συρτάρια του μία ολοκληρωμένη μελέτη, ταλαιπωρώντας επί της ουσίας 40.000 και πλέον κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες που κάνουν χρήση του υφιστάμενου κόμβου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.