Οι ολιγωρίες της κυβέρνησης στο μείζον ζήτημα των εργατών γης, κλονίζουν επικίνδυνα την αγροτική παραγωγή της χώρας μας

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την εξεύρεση λύσης στο σοβαρό πρόβλημα των εργατών γης από τρίτες χώρες, καταθέτοντας Αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Στο εν λόγω ψήφισμα, αποτυπώνεται η αγωνία των αγροτών, των εταιρειών και άλλων φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην αγροτική οικονομία του τόπου μας, για την επόμενη ημέρα της -ήδη κλονισμένης σε πολλές περιοχές της Ελλάδας- αγροτικής παραγωγής, καθώς δεν έχει δοθεί ακόμα σαφής κατεύθυνση για την ορθή διαχείριση και επίλυση του περίπλοκου ζητήματος των εργατών γης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων, προτείνει την επίσπευση χρόνου ΚΥΑ για τους εργάτες γης στην Περιφέρεια Κρήτης, την προσθήκη διατάξεων για τους υφιστάμενους παράτυπα διαμένοντες στην Ελλάδα, την ύπαρξη ασφαλιστικής κατηγορίας για όλες τις μορφές εργασίας με εργόσημο ΟΓΑ, την τροποποίηση του χρόνου παραμονής στην Εποχική Εργασία (3 & 9μηνες) – όχι αναγκαστική αποχώρηση και την έγκριση σε Εξωτερικό Πάροχο για την έκδοση Visa εργασίας (σε χώρες που δεν διαθέτουν ελληνική Πρεσβεία), ενώ παράλληλα αιτείται την άμεση σύγκληση σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στο κατώφλι της διαφαινόμενης επισιτιστικής κρίσης που απειλεί τη χώρα μας, είναι αδιανόητο ότι ακόμα και τώρα δεν έχει υπάρξει η πολιτική βούληση ώστε να λυθεί το μείζον ζήτημα των εργατών γης. Οι ολιγωρίες της κυβέρνησης οδηγούν την αγροτική παραγωγή της χώρας μας σε αδιέξοδο.

Δεδομένων των παραπάνω, καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν το ψήφισμα και να μας ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύουν να προβούν

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.