Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό αφέθηκαν στην τύχη τους

Σε κατάθεση κοινής αναφοράς της επιστολής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό #Τουρισμό, προς τον κ. Πρωθυπουργό, προχωρήσαμε με τους Τομεάρχες Τουρισμού, #Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η Ομοσπονδία περιγράφει την δραματική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, λόγω καθυστερήσεων στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αλλά και την αδιαφορία της κυβέρνησης για το μέλλον, καθώς από 30/6/2021 σταματά πλέον το μέτρο της αναστολής σύμβασης, χωρίς πρόβλεψη για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που δεν θα λειτουργήσουν φέτος. Η εξέλιξη αυτή δυστυχώς αφήνει χωρίς στήριξη τους εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Επίσης, μέσω της επιστολής εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία του κλάδου για το γεγονός ότι δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα στο σύστημα τα ένσημα από τις αναστολές σύμβασης του 2020, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να λάβουν από τον #ΕΦΚΑ τα επιδόματα που δικαιούνται, να καταθέσουν για σύνταξη, να γράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς και σε κατασκηνώσεις.

Η Ομοσπονδία δε, στηλιτεύει το γεγονός, ότι οι εποχικά εργαζόμενοι χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης έχουν αφεθεί στην τύχη τους, χωρίς εισόδημα, από τον Φεβρουάριο του 2021. Τέλος, επισημαίνει τον κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας στον κλάδο, λόγω του διαχωρισμού των εργαζομένων σε εμβολιασμένους και μη.

Η κυβέρνηση με σειρά άστοχων επιλογών ¨έκαψε¨ και το τελευταίο της χαρτί για μία καλή τουριστική σεζόν, την οποία η ίδια πολυδιαφήμιζε. Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά, αφού χιλιάδες εργαζόμενοι σε επισιτισμό τουρισμό μένουν αιωρούμενοι και έχουν περιέλθει σε κατάσταση πλήρους ένδειας.

Ο κ. #Μητσοτάκης που διαβεβαίωνε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει αβοήθητος στην κρίση, διαψεύστηκε για μία ακόμα φορά, εγκαταλείποντας παντελώς τους εργαζομένους σε επισιτισμό τουρισμό στην τύχη τους.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.