Οι εργαζόμενοι παραμένουν απροστάτευτοι και η Κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Με τους συναδέλφους βουλευτές Ηρακλείου, προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την παραβατική συμπεριφορά εργοδοτών στον τομέα του επισιτισμού – τουρισμού, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επιστολή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Νομού Ηρακλείου για το θέμα.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων γνωστοποιεί ότι θα καταφύγει στις κρατικές υπηρεσίες για εντατικοποίηση των ελέγχων στους διανομείς, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους, καθώς:

● Υπάρχουν ανασφάλιστοι διανομείς

● Υπάρχουν ασφαλισμένοι με ημιαπασχόληση ενώ δουλεύουν ολόκληρο ωράριο

● Δεν καταβάλλονται τα δώρα και τα επιδόματα στους εργαζομένους

● Δεν καταβάλλονται οι υπερωρίες στους εργαζομένους

● Δεν τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής.Η εργοδοτική αυθαιρεσία πρέπει να παταχθεί με εντατικοποίηση των ελέγχων και να γίνει πρώτη μας προτεραιότητα η τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής για τους εργαζόμενους.

Δυστυχώς, τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας είναι συνεχώς αυξανόμενα τα τελευταία δυόμισι χρόνια, αποτέλεσμα της κυβερνητικής εργατικής πολιτικής που αποδυνάμωσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και άφησε απροστάτευτους τους εργαζόμενους απέναντι στην αυθαιρεσία πολλών εργοδοτών.

Ιδίως για τους διανομείς, η κυβέρνηση #ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε σειρά μέτρων για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και της ασφάλειάς τους.

Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να μεριμνήσει για την εντατικοποίηση των ελέγχων και την εξάλειψη των παραπάνω παραβατικών φαινομένων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.