Ξανά τα κενά των σχολείων του Ηρακλείου στη Βουλή με ερώτηση του Σωκράτη Βαρδάκη

Το πρόβλημα που δυστυχώς παραμένει με τα κενά των σχολείων του Ηρακλείου και την απώλεια των διδακτικών ωρών, επαναφέρει με νεότερη κοινοβουλευτική παρέμβασή του προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Βαρδάκης, μετά τις δύο πρώτες φάσεις διορισμών αναπληρωτών, στον Νομό Ηρακλείου παρέμειναν 174 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στην πλειονότητά τους βασικών ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής (109), ενώ στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης τα εκπαιδευτικά κενά ανέρχονται σε 140 στην γενική εκπαίδευση και 36 στην ειδική αγωγή.

Σύμφωνα με καταγγελίες υπάρχει σχολείο της ενδοχώρας του Ηρακλείου (Τεφέλι), το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του φέτος, μόνο με την Διευθύντρια ενώ στο Γυμνάσιο της Γέργερης υπηρετεί μόνο ένας Γυμναστής.

Τα κενά μάλιστα που υπάρχουν είναι πολλά, ιδίως σε σχολεία της επαρχίας, δημιουργώντας έτσι κλίμα ότι η εκπαίδευση των μαθητών λειτουργεί σε δύο ταχύτητες, ενώ επίσης δεν επιτρέπεται ακόμα η πλήρη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται ο οικογενειακός προγραμματισμός των γονέων.

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και συνεχίζεται δυστυχώς με σοβαρές ελλείψεις ιδίως για τα σχολεία της υπαίθρου παρά της εξαγγελίες της Κυβέρνησης για κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών των σχολείων.            

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο κ. Βαρδάκης μετά την κοινοβουλευτική του παρέμβαση στις 12 Σεπτεμβρίου 2019, ζητά να πληροφορηθεί ξανά με ερώτησή του προς την αρμόδια Υπουργό για τον προγραμματισμό του Υπουργείου σχετικά με τη επόμενη φάση διορισμών αναπληρωτών γενικής παιδείας και ειδικής αγωγής προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Νομού.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.