Να χρηματοδοτηθούν άμεσα τα έργα για την επαναλειτουργία του φράγματος Παρτίρων

Καταθέσαμε κοινοβουλευτική ερώτηση για το σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει στο φράγμα των Παρτίρων, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Μανώλη Θραψανιώτη, Χάρη Μαμουλάκη, Παύλου Πολάκη και του Τομεάρχη Υποδομών του κόμματος Νίκου Παππά.

Το φράγμα έχει κατασκευαστεί με την προοπτική να χωράει στο εσωτερικό του 500.000 – 600.000 κυβικά νερού. Μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, διαπιστώθηκε μεγάλη διαρροή νερού, ενώ έχουν εντοπιστεί ποσότητες ψαριών εκτός της τεχνητής λίμνης.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική υποδομή, η οποία καλύπτει σοβαρές ανάγκες του πρωτογενή τομέα σε μια πολύ μεγάλη περιοχή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει για όλο το χρονικό διάστημα αποκατάστασης του προβλήματος του φράγματος των Παρτίρων, να αναζητηθούν λύσεις για να μη μείνουν ακάλυπτοι οι καλλιεργητές της περιοχής.

Για να αποκατασταθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος έχει αιτηθεί αντίστοιχη χρηματοδότηση από τα αρμόδια Υπουργεία, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υλοποιηθεί το αίτημα.

Επειδή, η άμεση επαναλειτουργία του φράγματος είναι μείζονος σημασίας, καθώς από αυτό υδροδοτούνται οι καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής, ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν στην άμεση χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.