Να υπάρξουν άμεσα διευκρινίσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για το πλαίσιο συνταξιοδότησης των οδηγών φορτηγών και λεωφορείων

Σε κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα διευκρινίσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για το πλαίσιο συνταξιοδότησης των οδηγών φορτηγών και λεωφορείων, προχωρήσαμε σήμερα με τη συνυπογραφή ακόμα 32 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως προβλέπεται στο άρθρο 41, παρ 3, του ν. 4850/21, για την υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης και τη χορήγηση σύνταξης από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) σε ιδιοκτήτη άδειας φορτηγού ή λεωφορείου δημοσίας ή ιδιωτικής χρήσης, δεν απαιτείται η κατάθεση στον ασφαλιστικό φορέα της άδειας οδήγησης για επιβολή περιορισμού ως προς την οδήγηση οχημάτων των κατηγοριών C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D και DE.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών, που επιθυμούν να βγουν σε σύνταξη, οι αρμόδιες υπηρεσίες δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει διευκρινίσεις από το αρμόδιο Υπουργείο για την εφαρμογή της διάταξης.

Το Υπουργείο οφείλει, πάντα, να διασφαλίζει την ομαλή εφαρμογή των διατάξεων του εκάστοτε νόμου, εκδίδοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα, τις αναγκαίες διευκρινίσεις, εγκυκλίους, υπουργικές αποφάσεις, όπου αυτές απαιτούνται, τονίζοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο, ο πολίτης, χωρίς υπαιτιότητα του, να ταλαιπωρείται, λόγω κωλυσιεργίας των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει για ποιους λόγους μέχρι σήμερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν, 4850/21, αλλά και να απαντήσει αν σκοπεύει να δώσει άμεσα τις απαραίτητες διευκρινίσεις για την εφαρμογή του άρθρου 41, παρ 3 του ν. 4850/21, προσδιορίζοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.