Να τηρηθούν επιτέλους οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του έργου του Κ.Η.Φ.Η. Βιάννου

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη χρηματοδότηση με σκοπό την ολοκλήρωση του κτιρίου που στεγάζει το Κ.Η.Φ.Η στον Δήμο Βιάννου, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη συνυπογραφή ακόμα 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βιάννου, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στο σύνολό του, η οποία στην συνέχεια παρατάθηκε έως τον Μάρτιο του 2023, ως συνέπεια των καταστροφών που έχουν υπάρξει από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, με την οποία συνορεύει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Βιάννου είναι ένας μικρός και ορεινός Δήμος στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, με πολύ έντονο δημογραφικό πρόβλημα και με ραγδαία αύξηση των ηλικιωμένων (το 40% περίπου των δημοτών είναι άνω των 65 ετών), εξαιτίας της εγκατάλειψης λόγω της αστυφιλίας, της έλλειψης υπηρεσιών κ.λπ.

Ο Δήμος διαθέτει Κοινωνικό Ξενώνα, ένα διώροφο κτίριο, όπου στο ισόγειό του στεγάζονται οι Υπηρεσίες της Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Βιάννου (Κ.Η.Φ.Η.) και έντεκα (11) κενά διαμερίσματα σε Α΄ και β΄ όροφο για τη φιλοξενία ατόμων που έχουν ανάγκη.

Έχει παρέλθει πάνω από ένας χρόνος από τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για χρηματοδότηση του Δήμου Βιάννου, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Ο Δήμος έχει αποστείλει ήδη τη σχετική μελέτη με ενδεικτικό προϋπολογισμό στους Αρμόδιους Υπουργούς. Και παρόλο που κι εμείς έχουμε προχωρήσει σε επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, με τελευταία τον περασμένο Φεβρουάριο, ακόμα δεν έχει δρομολογηθεί η χρηματοδότηση. Ο Δήμος αδυνατεί να αυτοχρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο έργο, λόγω των αντικειμενικών οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, που έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, λόγω ακρίβειας και αύξησης του κόστους των έργων και των υπηρεσιών, αλλά και εξαιτίας των μειωμένων εσόδων.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να κάνει το αυτονόητο, να τηρήσει τη δέσμευσή της, ώστε να λυθεί το θέμα φιλοξενίας ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Ζητάμε από τους αρμόδιους υπουργούς να ενημερωθούν αν προτίθενται να χρηματοδοτήσουν τον Δήμο Βιάννου, σύμφωνα με το αίτημα που έχει υποβάλει, ώστε να ολοκληρώσει τις εργασίες που απαιτούνται και να προμηθευτεί τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να καταστεί το κτίριο που στεγάζει το Κ.Η.Φ.Η. Βιάννου πλήρως λειτουργικό και να καλύψει ανάγκες ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.