«Να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα υποκαταστήματα της Παγκρήτιας Τράπεζας σε Αγίους Δέκα και Γέργερη»

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη συνέχιση της λειτουργίας των υποκαταστημάτων της Παγκρήτιας Τράπεζας στους Αγίους Δέκα και τη Γέργερη του Δήμου Γόρτυνας, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με τη συνυπογραφή των συναδέλφων βουλευτών Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, με δημοσιεύματα στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κοινοποιήθηκε η απόφαση της Διοίκησης της Παγκρήτιας Τράπεζας να προχωρήσει σε κλείσιμο των υποκαταστημάτων της, στις περιοχές των Αγίων Δέκα και της Γέργερης του Δήμου Γόρτυνας.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, αλλά και την έντονη αντίδραση του Δήμου Γόρτυνας, καθώς χωρίς να έχει υπάρξει προηγουμένως καμία επίσημη ενημέρωση της δημοτικής αρχής, η είδηση αυτή έγινε γνωστή από τα μέσα, αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

Τα εν λόγω υποκαταστήματα, εξυπηρετούν έναν μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής του Δήμου Γόρτυνας, από τους Αγίους Δέκα και τους όμορους οικισμούς, αλλά και από όλους τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Ρούβα, οι οποίοι επί σειρά ετών έχουν εμπιστευτεί και στηρίξει την Παγκρήτια Τράπεζα.

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση έρχονται οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι με σοβαρά προβλήματα υγείας και δυσκολία στη μετακίνηση, λόγω έλλειψης εξοικείωσης με την τεχνολογία, θα αναγκάζονται να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν.

Επιπλέον, από την απόφαση αυτή επηρεάζονται και οι επαγγελματίες της περιοχής (επιχειρηματίες, αγρότες), καθώς θα δημιουργηθούν σημαντικές αναταράξεις στην τοπική οικονομική δραστηριότητα.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει αν επίκειται κλείσιμο των Υποκαταστημάτων της Παγκρήτιας Τράπεζας στους Αγίους Δέκα και τη Γέργερη του Δήμου Γόρτυνας και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί με σκοπό τη διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας των εν λόγω υποκαταστημάτων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.