Να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι πληγέντες από τη θεομηνία της 15ης Οκτωβρίου στον νομό Ηρακλείου

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για συγκεκριμένα μέτρα στήριξης προς τις πληγείσες από τη θεομηνία του περασμένου Σαββάτου (15/10) επιχειρήσεις στον Νομό Ηρακλείου, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, η Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η., αφού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της τόσο στους επιχειρηματίες όσο και στα νοικοκυριά του Νομού Ηρακλείου, που υπέστησαν ζημιές στην επιχείρησή τους και στα οικήματα τους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας, ζητά, στο πλαίσιο των άμεσων αποζημιώσεων και των μέτρων στήριξης να υπάρξει πρόβλεψη για ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία ζητά να οριοθετηθούν και να κηρυχθούν άμεσα οι περιοχές που επλήγησαν, ως πλημμυροπαθείς από τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Για όσους επαγγελματίες αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιές, απαλλαγή από την καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ για ένα εξάμηνο τουλάχιστον και μεταφορά ασφαλιστικού χρόνου με πλήρες, ωστόσο, δικαίωμα στην ασφάλιση υγείας, απαλλαγή από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επιχειρηματίες των περιοχών για το τρέχον έτος και να ανασταλεί για έξι (6) μήνες η υποβολή δηλώσεων για την καταβολή του ΦΠΑ και των άλλων δηλωτικών υποχρεώσεών τους.

Επίσης, ζητούν απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι το τέλος του έτους, εξάμηνη αναστολή καταβολής των τρεχουσών εισφορών, καθώς και των δόσεων ρυθμίσεων παλαιότερων οφειλών προς όλους τους οργανισμούς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, από επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους της πλημμυροπαθούς Περιφέρειας (χωρίς τον υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών, λοιπών προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων).

Δεδομένης της απίστευτα δυσχερούς κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι πληγέντες, ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στην άμεση λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων των πληγέντων περιοχών, να εξετάσουν τα αιτήματα της ΟΕΒΕΝΗ και να μας ενημερώσουν σχετικά με τις άμεσες ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.