Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου

Καταθέσαμε επίκαιρη ερώτησης προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, η ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου ήταν ενταγμένη σε έργο Σύμπραξης Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) μαζί με την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα, σχεδιασμός που ανετράπη από την παρούσα κυβέρνηση, η οποία προχώρησε στην ένταξή της σε έργο Σ.Δ.Ι.Τ. μαζί με την ανακατασκευή των υφιστάμενων δικαστικών μεγάρων σε Ρέθυμνο και Χανιά (για τα οποία δεν είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες ωρίμανσης), επικαλούμενη το κριτήριο της ομαδοποίησής τους κατά χωρικές διακρίσεις.

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις στις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του βουλευτή ότι η αλλαγή αυτή δεν θα επιβράδυνε τις διαδικασίες ανέγερσής του, οι φόβοι όλων για τεράστιες καθυστερήσεις, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρότι εδώ και 1,5 χρόνο έχει εγκριθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή Σ.Δ.Ι.Τ. (Δ.Ε.Σ.Δ.Ι.Τ.) η αίτηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 3389/2005 (Α΄232), όπως ισχύει, του έργου «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Ηρακλείου και Χανίων και Ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου και Συντήρηση και Διαχείριση Αυτών μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.», δεν έχει προχωρήσει ακόμα η δημοπράτηση του έργου, ενώ στην τελευταία σχετική Ερώτηση (5537/31-05-22) προς το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και αν προτίθεται να αποσυνδέσει το συγκεκριμένο έργο της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου από το έργο της κατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων και της ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, ικανοποιώντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.