«Να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα η κυβέρνηση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, φτάνει η κοροϊδία!»

Οι καταστάσεις που ζούμε με την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα, στη χειρότερη καμπή της πανδημίας, είναι αδιανόητες.

Ελλείψεις σε self – tests, διευθυντές και εκπαιδευτικοί να τρέχουν αξημέρωτα στα σχολεία για να προμηθεύσουν τους μαθητές, γονείς να αγωνιούν, πρωτόκολλα που μόνο ασφάλεια δεν εμπνέουν στη σχολική κοινότητα και όλα αυτά ενώ καταγράφονται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, με τα νοσοκομεία της χώρας να πιέζονται ασφυκτικά.

Η κ. Κεραμέως, μετά τη σκανδαλώδη σύμβαση με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση, μετά τη διαρροή μεταδεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών για την οποία δέχτηκε επιπλήξεις και κλήθηκε σε συμμόρφωση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας, μετά τη συστηματική αδιαφορία της 2 χρόνια τώρα για τη θωράκιση των σχολείων, για μια ακόμη φορά παίζει κορόνα – γράμματα την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Η κυβέρνηση να μεριμνήσει τώρα για αραίωση των τμημάτων σε συνεργασία με τους Δήμους, προσλήψεις αναπληρωτών για γρήγορη αναπλήρωση εκπαιδευτικών που θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλαγή του κατάπτυστου πρωτοκόλλου 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα, με ολιγοήμερο κλείσιμο τμήματος και ουσιαστική ιχνηλάτηση εφόσον βρεθεί θετικό κρούσμα, παροχή μασκών υψηλής προστασίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και δωρεάν επαναλαμβανόμενα PCR tests, προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας και μετατροπή όλων των υπαρχόντων σε πλήρους ωραρίου και έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ. και την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει σε αντίθετη περίπτωση.

Αν η κα Κεραμέως δεν μπορεί να φροντίσει για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας, υπάρχει πάντα και ο δρόμος της παραίτησης».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.