“Να μη μπούμε στη νέα αντιπυρική περίοδο με το ηθικό των εργαζομένων χαμηλά”

Συνάντηση μεταξύ του νέου Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Μαυρόπουλου και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, καθώς και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κκ Βαγιωνάκη, Πολάκη (Χανιά), Βαρδάκη, (Ηράκλειο), Δερμιτζάκη (Λασίθι) και του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Δαμαβολίτη (Ηράκλειο)

Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας με Σωκράτη Βαρδάκη
Από τη συνάντηση μεταξύ του νέου Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Μαυρόπουλου, των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, καθώς και βουλευτών. Κάτω διακρίνεται ο Σωκράτης Βαρδάκης

 

Συνάντηση μεταξύ του νέου Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Μαυρόπουλου και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Φαραντάκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντουδάκης και το Μέλος κ. Γουρδουράκος. Στη συνάντηση ήταν παρόντες επίσης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ Βαγιωνάκη, Πολάκης (Χανιά), Βαρδάκης, (Ηράκλειο), Δερμιτζάκης (Λασίθι) και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Δαμαβολίτης (Ηράκλειο).

Σε αυτό το πρώτο ραντεβού οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας πληροφόρησαν λεπτομερώς τον Γενικό Γραμματέα για τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και για τις προτάσεις της Ομοσπονδίας στην κατεύθυνση της επίλυσης τους. Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν τα ζητήματα της ομογενοποίησης και του καθηκοντολόγιου, της ανανέωσης της θητείας των συμβασιούχων που λήγει φέτος και της κάλυψης των κενών θέσεων από τους επιλαχόντες.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβέστες στην επιτέλεση του έργου τους και προέβαλε την ανάγκη να συμπεριληφθεί ο κλάδος στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ζήτησαν «ειλικρινή διάλογο» με το Υπουργείο, ενώ υπογράμμισαν πως είναι επιτακτική ανάγκη «να μη μπούμε στη νέα αντιπυρική περίοδο με το ηθικό των εργαζομένων χαμηλά».

Από πλευράς του Υπουργείο, ο κ. Μαυρόπουλος σημείωσε πως μεγάλο μέρος των θεμάτων που συζητήθηκαν αποτελούν «προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ» και«προγραμματικές δεσμεύσεις της νέας Κυβέρνησης, όπως εκφράστηκαν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση», ειδικά για το ζήτημα της ομογενοποίησης». Επιπρόσθετα, σημείωσε πως προχωρά η διαδικασία κάλυψης των κενών θέσεων από τους επιλαχόντες, ενώ ανανέωσε το ραντεβού των δύο πλευρών εντός 15 ημερών, για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις γύρω από τα υπόλοιπα ζητήματα.

Οι παρευρισκόμενοι βουλευτές – οι οποίοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα για συνάντηση – εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στα αιτήματα της Ομοσπονδίας και δεσμεύτηκαν πως θα επιμείνουν στην κατεύθυνση της αναζήτησης λύσεων στα χρόνια προβλήματα του κλάδου.

Πηγή: http://www.cretalive.gr/crete/view/na-mh-mpoume-sth-nea-antipurikh-periodo-me-to-hthiko-twn-ergazomenwn-chamhl/233569

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.