Να μετατεθεί η αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής, ώστε να μην συμπίπτει με άλλες φορολογικές υποχρεώσεις

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την ολοκλήρωση της βεβαίωσης του επιστρεπτέου μέρους όλων των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής, καταθέτοντας αναφορά προς τον Πρωθυπουργό και προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, την επιστολή των Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κρήτης.

Ειδικότερα, μέσω της επιστολής οι πράκτορες ΟΠΑΠ εκφράζουν την διαμαρτυρία τους για τη χρονική στιγμή που επέλεξε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη βεβαίωση του επιστρεπτέου μέρους όλων των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία χορηγήθηκε για την ενίσχυση των επιχειρήσεων κατά την περίοδο της πανδημίας, καθώς συμπίπτει με την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, την προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο και τη συνολική αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Για τον λόγο αυτό ζητούν τη χρονική μετάθεση της αποπληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολής και την οριζόντια επιστροφή του 25% της ενίσχυσης που δόθηκε για τον κλάδο.

Μέσα σε τόσο ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες, όσοι έλαβαν ενίσχυση των επιχειρήσεων κατά την περίοδο της πανδημίας με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, καλούνται να την επιστρέψουν το ίδιο διάστημα με την εξυπηρέτηση φορολογικών υποχρεώσεων.

Είχαμε ζητήσει επανειλημμένα η επιστρεπτέα προκαταβολή, να γίνει μη επιστρεπτέα και μάλιστα πριν την έκρηξη του πληθωρισμού και τις τραγικές συνέπειες του πολέμου στην τιμή της ενέργειας. Μια τέτοια οικονομική απαίτηση από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τη συγκεκριμένη στιγμή θα είναι άλλο ένα δυσβάσταχτο βάρος το οποίο αδυνατούν να σηκώσουν.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν αναφορικά με το αίτημα των πρακτόρων ΟΠΑΠ Κρήτης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.