Να εφαρμοστούν όσα ορίζουν οι νόμοι για τους εκπαιδευτικούς ΑμεΑ και για τους νεοδιόριστους

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί ΑμεΑ, προχωρήσαμε με τη συνυπογραφή ακόμα 35 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την επιστολή των 345 Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών ΑμεΑ, Εκπαιδευτικών με σύζυγο ΑμεΑ, Εκπαιδευτικών με τέκνο ΑμεΑ, Γενικής (και Ειδικής) Εκπαίδευσης, με την οποία αιτούνται την ένταξή τους στις ειδικές κατηγορίες, συν του δικαιώματος αίτησης α) άμεσης μετάθεσης κατά προτεραιότητα, β) άμεσης απόσπασης, γ) οριστικής τοποθέτησης κατά προτεραιότητα, σε όσους οι ίδιοι ή οι σύζυγοι ή τα τέκνα τους έχουν αναπηρία άνω του 67%, ανεξαρτήτως παθήσεως.

Το Υπουργείο οφείλει να εφαρμόσει όσα ορίζονται για όλους τους εκπαιδευτικούς ΑμεΑ, και στους νεοδιόριστους, ακόμα και μετά τη διετή υπηρέτηση στην οργανική τους. Οφείλει να εφαρμόσει τα ορισμένα από το Σύνταγμα και την Ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για αυτή την κατηγορία εκπαιδευτικών.

Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε από την αρμόδια Υπουργό να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προς επίλυση του θέματος και να τους ενημερώσει σχετικά.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.