Να επιλυθούν τα ζητήματα στέγασης των Ειδικών Σχολείων στον Δήμο Ηρακλείου

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Ειδικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, με τη συνυπογραφή επιπλέον 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ενώ τα τελευταία χρόνια το μαθητικό δυναμικό των ειδικών σχολείων σταθερά αυξάνεται, τα σχολικά κτίρια αφενός είναι ακατάλληλα για τον μεγάλο αριθμό των μαθητών και αφετέρου έχουν ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Στην πρόσφατη κοινοβουλευτική παρέμβασή του («Εξακολουθούν τα σοβαρά προβλήματα με τη σχολική στέγη στον Δήμο Ηρακλείου», 7443/15-09-22), ο βουλευτής είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας την ανάγκη ανέγερσης νέων, σύγχρονων, ασφαλών κτιρίων για τη στέγαση των μαθητών στον Δήμο Ηρακλείου.

Ωστόσο, αυξημένη ευαισθησία και μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει για τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα οποία στεγάζονται σε παραμελημένα κτίρια που δεν συντηρούνται επαρκώς, με μικρές αίθουσες, χωρίς χώρους για τις απαραίτητες εξατομικευμένες παρεμβάσεις των ειδικών θεραπειών (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, κ. ά.), σε συνθήκες ακατάλληλες και επικίνδυνες για την ασφάλεια των μαθητών.

Για το θέμα παρενέβη πρόσφατα και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», ο οποίος σε ανακοίνωσή του επικρίνει την κυβέρνηση για την κατάσταση αυτή, ενώ παράλληλα λαμβάνοντας υπόψη και τα αιτήματα των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων, προτείνει αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, αλλά και την ίδρυση νέων ειδικών σχολείων στο Ηράκλειο.

Ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να ενημερωθούν αν προτίθενται να αυξήσουν την κρατική χρηματοδότηση για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, να δρομολογήσουν την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων για το 1ο και 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, για το 1ο και 2ο Ειδικό Δημοτικό Ηρακλείου και για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο-Κωφών/Βαρηκόων, την ίδρυση 3ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και 5ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Δήμο Ηρακλείου και τέλος να προχωρήσουν στην αναβάθμιση των οργανικών θέσεων στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.