Να εκδοθεί άμεσα η απαραίτητη Υ.Α. για την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή των μαθητών των σεισμόπληκτων περιοχών στην τριτοβάθμια

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή των τελειοφοίτων και αποφοίτων Λυκείου, κατοίκων σεισμόπληκτων περιοχών του νομού Ηρακλείου, σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη συνυπογραφή 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Παρότι από την πρώτη στιγμή μετά τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, είχαμε αναδείξει την ανάγκη μέριμνας για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων που κατοικούν στις πληγείσες περιοχές του νομού Ηρακλείου και επιμείναμε με επαλειμμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, η Υπουργός ακόμα δεν έχει φροντίσει για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που προβλέπεται από τη νομοθεσία σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και ορίζει την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή των υποψηφίων σε σχολές τις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβάνοντας παράλληλα τις ειδικότερες προϋποθέσεις.

Η κ. Κεραμέως θα πρέπει επιτέλους να δείξει λίγη ενσυναίσθηση, καθώς τα παιδιά αυτά έχουν περάσει μια απίστευτη ταλαιπωρία, αναγκάστηκαν να διακόψουν τα μαθήματα, κάποια έχασαν τα σπίτια τους, με ό, τι συνεπάγεται για τη συστηματική μελέτη και προετοιμασία που απαιτούνται για τη συμμετοχή στις πανελλήνιες.

Δεν γίνεται αυτές οι οικογένειες να περιμένουν τον Σεπτέμβρη, οπότε και προσανατολίζει το Υπουργείο την έκδοση της Υ.Α., για να κάνουν έναν στοιχειώδη προγραμματισμό. Να δώσει ένα τέλος η κ. Κεραμέως στην αγωνία τους και να εκδώσει την απόφαση άμεσα.

Δεδομένων των παραπάνω καλούμε την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση έκδοση της απαιτούμενης Υπουργικής Απόφασης για μαθητές τελειόφοιτους και απόφοιτους Λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), υποψηφίους πανελληνίων εξετάσεων, κατοίκους περιοχών του νομού Ηρακλείου, που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, σύμφωνα με τα κατά νόμο ισχύοντα, πριν την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.