Να εισακουστούν οι απόψεις των τοπικών φορέων και των καθ ύλην αρμοδίων του νησιού για την υλοποίηση του ΒΟΑΚ

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις απόψεις της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Παράκαμψη Χανίων-Ρεθύμνου-Ηρακλείου του ΒΟΑΚ», με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη, Χάρη Μαμουλάκη και Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Η ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ κατέθεσε στη διαβούλευση της Περιφέρειας Κρήτης για το θέμα, που θα διαρκέσει έως τις 9/9/2022, συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με τους ανισόπεδους κόμβους και τα συνοδά έργα, αναδεικνύοντας σοβαρές αδυναμίες και παραλείψεις της υπάρχουσας ΜΠΕ.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη του, όχι μόνο τις επισημάνσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου, με τις οποίες συμφωνούμε απόλυτα, αλλά και το σύνολο των προτάσεων, παρατηρήσεων και αντιρρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων της Κρήτης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.