Να εισακουστούν από την κυβέρνηση οι προτάσεις των φορέων της Κρήτης για τον πρωτογενή τομέα

Στη βουλή φέρνουμε το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης με τα αιτήματα φορέων του πρωτογενή τομέα, καταθέτοντας Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στο εν λόγω ψήφισμα τονίζεται η αναγκαιότητα της άμεσης εφαρμογής ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση των αδυναμιών, αλλά και ο εντοπισμός των ευκαιριών που διαμορφώνονται για τον πρωτογενή τομέα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις που διαμορφώθηκαν σε συνεργασία με τους φορείς του πρωτογενή τομέα της Κρήτης και συγκεκριμένα για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, το Κόστος Παραγωγής, την Ελαιοκαλλιέργεια – Δακοκτονία, την Ελληνοποίηση Αγροτικών Προϊόντων, τους Εργάτες Γης, το Μεταφορικό Ισοδύναμο, τον Κανονισμό Ασφάλισης ΕΛΓΑ, την Αλιεία, την Μελισσοκομία και τους νέους Γεωργούς.

Δεδομένων των παραπάνω, καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν τις προτάσεις και να ενημερωθούμε σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.