Να δώσει τέλος η Υπουργός στην αγωνία των εισαγομένων στα ΑΕΙ από τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ειδική μοριοδότηση των εισαγομένων στα ΑΕΙ από τις περιοχές του Δήμου Ηρακλείου που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου Σεπτεμβρίου, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την επιστολή της Αντιδημάρχου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας (αρ. πρ. 2182/28.3.22) λόγω του ισχυρού σεισμού που συγκλόνισε όλο τον νομό.

Ωστόσο στην υπ αρ. Φ.253.2/103868/A5/26-08-22 Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 την εισαγωγή καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολικού έτους 2021-2022 καθώς και για τους αποφοίτους των περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Ηρακλείου.

Η κα Κεραμέως παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις έναν χρόνο τώρα, μόλις πριν λίγες μέρες προχώρησε στην έκδοση της απαραίτητης ΥΑ, χωρίς όμως να συμπεριλαμβανει τον Δήμο Ηρακλείου στις αναφερόμενες ως πληγείσες περιοχές, παρότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για παράλειψη ή για σκόπιμη εξαίρεση; Να μεριμνήσει άμεσα η κα Υπουργός για τη διόρθωση της Απόφασης, συμπεριλαμβάνοντας τον Δήμο Ηρακλείου, ώστε να αποκατασταθεί μία σημαντική αδικία.

Δεδομένων των παραπάνω, καλούμε την αρμόδια υπουργό να εξετάσει την επιστολή της Αντιδημάρχου και να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.