Να δοθεί τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων των ΟΤΑ

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΟΤΑ απεργούν και διεκδικούν το τέλος της εργασιακής τους ομηρίας. Κατά τη συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, συζητήθηκε τόσο η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, όσο και τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου.

Οι περισσότεροι από τους συμβασιούχους είναι χρόνια εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις εργασίας, γεγονός που αποδεικνύει την αναγκαιότητα της παραμονής τους, καθώς έτσι διασφαλίζεται η λειτουργικότητα των υπηρεσιών των Δήμων.

Από την πλευρά μας αναγνωρίζουμε ότι η ομηρία των εργαζομένων θα πρέπει να λάβει τέλος. Θεωρούμε ότι μία λύση θα μπορούσε να είναι η προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας, μέσω #ΑΣΕΠ κατά τα πρότυπα του διαγωνισμού για το «Βοήθεια στο Σπίτι», με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των συμβασιούχων.

Επιπρόσθετα, το Αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να μεριμνήσει ώστε οι Δήμοι να επανασυστήσουν τις οργανικές θέσεις, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για τη λειτουργικότητα των υπηρεσιών, καθώς για πολλές από τις ανάγκες τους αναγκάζονται να προσφύγουν σε δαπανηρές συμβάσεις με ιδιώτες για να καλυφθεί το κενό.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, την αντιδήμαρχο Μαρία Καναβάκη, παρουσία του συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών και του συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου, διαβεβαιώσαμε τους συμβασιούχους ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέσα και έξω από τη Βουλή μέχρι την μονιμοποίησή τους, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν βάλει πλάτη για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.